Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Uporabljamo jih, da zagotovimo nemoteno delovanje naše spletne strani, da vas prepoznamo, ko se vrnete na naši spletno stran, in vam z njimi omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ste ga obiskali (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo ogledujete (third party cookies) npr. Facebook.


Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:


Nujni piškotki: Gre za piškotek, ki je nujno potreben za prikaz in pravilno delovanje spletne strani. Uporabljamo ga, da vam omogočimo nemoteno uporabo našega spletnega mesta.

Ime piškotkaNamenTrajanjeUpravljalec
cart_
piškotek, nujen za delovanje spletne trgovine
30 dni Markster d.o.o. 


Ime piškotkaNamenTrajanjeUpravljalec
_cfduid
piškotek, ki ga uporablja portal GoldPrice za prikazovanje gibanja cene zlata.1 letoGoldPrice

 

Analitični piškotki: Te piškotke uporabljamo za spremljanje in analizo obiskov ter prometa na naši spletni strani. Ugotovimo lahko kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, uspešnost oglasov in obvestil, premike miške, število klikov, besedilo, ki ga vpisujete na spletni strani. Z njihovo pomočjo lahko še izboljšamo uporabniško izkušnjo in delovanje spletne strani.

Ime piškotkaNamenTrajanjeUpravljalec
_ga
piškotek, ki ga Google uporablja za spremljanje statistike (Google Analytics)1 dan Markster d.o.o. 
_gid
piškotek, ki ga Google uporablja za spremljanje statistike (Google Analytics)1 dan Markster d.o.o. 

 

Oglaševalski piškotki: Piškotke tretjih oseb in lastne piškotke uporabljamo za prikaz oglasov na lastni spletni strani in drugih spletnih straneh. Gre za "ponovno ciljanje”, ki temelji na zgodovini iskanja, kot so iskani oziroma ogledani izdelki ali storitve in prikazane cene.

Ime piškotkaNamenTrajanjeUpravljalec
_fbp
piškotek, ki ga Facebook uporablja za spremljanje aktivnosti uporabnika (Facebook Pixel)90 dni Facebook.com
frpiškotek, ki ga Facebook uporablja za spremljanje aktivnosti uporabnika (Facebook Pixel)90 dni Facebook.com

 

Nujnih piškotkov ni mogoče izključiti, sklikom na gumb pred določenim piškotkov pa lahko izključite uporabo funkcionalnih, analitičnih in oglaševalskih piškotkov.

Vaše nastavitve piškotkov lahko urejate tu:


Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tudi z uporabo ustreznih nastavitev brskalnika, vendar v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naših spletnih strani.