BLOG: Zaročni prstani, Trendi 2023

  • 17 April 2020

Zaročni prstani v letu 2023 bodo še vedno brezčasnih oblik, s pridihom prefinjenosti in elegance, z obilo bleščečimi diamanti. 

TRENDI PRSTANI: Minimalistični zaročni prstani, 'Solitaire ' prstani


'Solitare ring' je sinonim za tradicionalno obliko zaročnega prstana, ki ima vkovan en centralni diamant in ne gre nikoli iz mode. Preprost dizajn postavlja v ospredje sam diamant in s tem poudari njegovo vrednost in sijaj. Gre za model prstana za zaroko, s katerim ne morete zgrešiti. 


Zaročni prstan SolitaireFoto: Ajda Sitar Žumer

Poleg enega centralnega diamanta, ima zaročni prstan lahko vdelane še stranske diamante, za še bolj sijoči videz. Diamanti so lahko poljubno veliki in običajno egajo do polovice prstana


TRENDI PRSTANOV: Zaročni prstani v belem zlatu


Trendi zaročnih prstanov za leto 2022 še vedno narekujejo prstane v belem zlatu, ki še dolgo ne bo šlo iz mode. Še vedno bo prisoten trend poročnih prstanov v rdečem ali rožnatem zlatu. Tople barve rožnatega zlata ustvarijo pridih topline in romantike, lepo se zlijejo tudi s kožo. Rdeče zlato je popolna kombinacija za dame, ki jih navdihuje 'vintage' inspiracija.


prstan za zaroko, zlat zaročni prstan (4)


TRENDI PRSTANI: 'Hallo' prstani


Še vedno bodo v letu 2021/2022 prisotni Halo zaročni prstani, kje centralni diamant obdajajo manjši stranski kamni, ki centralni kamen naredijo optično še večji, kot je v resnici. Ta dizajn iluzije je neverjetno eleganten in glamurozen.

Zarocni prstani Solitaire,  Zlatarna Sterle, Foto,Foto: Ajda Sitar Žumer


TRENDI PRSTANI: Zaročni prstani s tremi diamanti


Popularnost tega modela zaročnega prstana se je povečala, ko je princ Harrry zasnubil svojo Meghan z brezčasno klasiko.

Prstan s tremi diamanti ima poseben romantičen pomen, saj simbolizira preteklost, sedanjost in prihodnost. Sredinski kamen, ki je največji, predstavlja sedanjost.


Zaročni prstan s tremi diamanti, Zlatarna Sterle,


TRENDI PRSTANOV: Zaročni prstani z naravnimi barvnimi kamni


Čeprav bodo v ospredju vedno večni diamanti, lahko vašo damo presenetite z zaročim prstanom, ki ga krasijo drugi barvni kamni. V prihajajočih letih bodo v ospredju še vedno naravni kamni, zeleni smaragdi, kraljevsko modri safirji ali osupljivi rubini. Primerni so predvsem za dame, ki si želijo poseben zaročni prstan.


Zlat prstan z naravnim safirjem in diamanti (10)

Zaročni prstan z naravnim modrim safirjem in diamanti, v obliki rožice.


Zaročni prstan z rubinom in diamanti, Zlatarna Ste

Nežen zaročni prstan z naravnim rubinom in diamanti   Foto: Osebni arhiv Zlatarne Sterle


Zaročni prstan z smaragdom, diamanti, Zlatarna Ste

Prefinjen zaročni prstan z naravnim smaragdom in diamanti   Foto: Osebni arhiv Zlatarne Sterle

Na kateri roki se nosi zaročni prstan?


Zaročni prstan se tradicionalno nosi na prstancu, lahko na levi ali desni roki, odvisno od kulture. V Sloveniji se zaročni prstan nosi na prstancu leve roke. 

Nevesta k temu lahko kasneje doda še poročni prstan in ju nosi skupaj. Lahko pa ob poroki zaročni prstan prestavi na desno roko, na levem prstancu pa nosi poročni prstan.

Vsi predstavljeni trendi zaročnih prstanov so na voljo za ogled v Zlatarni Sterle (Citypark, Center Vič) in na spletni strani: https://www.zlatarna-sterle.si/prodajni-program/zarocni-prstani_2