Splošni pogoji


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zlatarne Sterle http://www.zlatarna-sterle.si/ (ponudnika) so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo in sicer z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskem poslovanju, Obligacijskim zakonikom in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja.

Podatki o podjetju:

Naziv: Markster d.o.o.
Naslov: Krakovski nasip 18, 1000 Ljubljana
e-naslov: #EM#696f646c447f6a667c6878656d207d7b75637e763a667f#EM#
Matična št.: 5885540000
ID za DDV: SI86903420
Okrožno sodišče Ljubljana št. vpisa:

Blago in cene izdelkov

Prodajni program Zlatarne Sterle obsega različne vrste nakita in darilne izdelke. Vsi izdelki iz plemenitih kovin so testirani in označeni skladno z Zakonom o izdelkih iz plemenitih kovin. Vsak izdelek ima poleg opisa bistvenih značilnosti tudi simbolično sliko. Izdelki, ki so na voljo v spletni trgovini www.zlatarna-sterle.si so običajno na voljo tudi v naših poslovalnicah (podatki o poslovalnicah so na koncu te strani). Ob prejemu izdelka prejmete tudi potrdilo o nakitu oziroma certifikat.

Cene izdelkov so označene v evrih (€), vključujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila brez vnaprej določene veljavnosti.
Navedene cene veljajo za nakupe v spletni trgovini Zlatarne Sterle in se lahko razlikujejo od cen v ostalih poslovalnicah Zlatarne Sterle. Akcijske ponudbe in popusti objavljeni na spletni strani imajo določen rok veljavnosti oziroma veljajo do razprodaje zalog. Kljub trudu in skrbnosti, da so podatki objavljeni na spletni strani ažurni in točni, si pridržujemo pravico do napak pri navajanju podatkov in do sprememb cen brez predhodnega obvestila.

Prodajna pogodba

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo z vsebino naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. V primeru spremembe cene med obdelavo naročila, bomo kupcu omogočili odstop od nakupa in mu hkrati ponudili rešitev, ki bo nudila obojestransko zadovoljstvo. Pridržujemo si pravico, da izjemoma delno ali v celoti odstopimo od naročila v primerih, če naročenih izdelkov ni na zalogi in jih ni mogoče dobaviti v razumnem roku.
Potrošniku je sklenjena pogodba dostopna v vsakem trenutku, saj mu je po naši potrditvi poslana na elektronski naslov v obliki nakupnega naročila. Potrošnik, ki kupi izdelek v naši spletni trgovini, prejme račun v pisni obliki.

Postopek nakupa

V naši spletni trgovini lahko brez registracije pregledujete in kupujete vse izdelke ter pri iskanju določenega izdelka uporabljate filtre (na levi strani). Kliknite na izdelek, ki vas zanima, in odprla se vam bo podstran s povečano sliko in podrobnim opisom izdelka. Ko se odločite za nakup, izberete velikost prstana, gravuro in kliknite gumb DODAJ. V vaši KOŠARICI (desno zgoraj) nato zbirate in dodajate ali brišete izdelke po vaši želji. Ko ste preverili ali spremenili naročilo in ste z nakupovanjem zaključili, kliknite gumb NASLEDNJI KORAK. Vpišite osebne podatke, naslov na katerega naj vam dostavimo pošiljko, izberite način plačila in kliknite NASLEDNJI KORAK. Izpiše se vam povzetek naročila. Nakup zaključite s klikom na ODDAJ NAROČILO. S klikom na gumb ODDAJ NAROČILO potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Splošnih pogojev, ki so tu navedeni in z njimi v celoti soglašate in da ste bili na te pogoje pred nakupom izrecno opozorjeni.

Način plačila

Spletna trgovina Zlatarne Sterle omogoča naslednja načina plačila:

- Po povzetju

Po oddanem naročilu v spletni trgovini, vam bo naročeno blago poslano na izbran naslov z dostavno službo (Pošta Slovenije). Ob prejemu pošiljke na dom plačate odkupnino z gotovino (vrednost naročenih izdelkov). Poštnino vam plačamo mi. V kolikor ste v času dostave na domu odsotni, prejmete obvestilo poštarja, s katerim prevzamete pošiljko na lokalni pošti.

Če izdelke izdelamo po naročilu (v poljubni velikosti, z unikatno gravuro...) je potrebno plačilo izvesti pred izdelavo (po predračunu).
 
- Plačilo po predračunu

Po oddanem naročilu boste prejeli predračun na vaš e-mail naslov. Predračun bo vseboval vse potrebne informacije, na podlagi katerih boste izvedli plačilo. Rok veljavnosti predračuna je 7 dni od prejema na vaš e-mail naslov. Ko bo plačilo vašega predračuna prispelo na naš račun, vam bomo v predvidenem dostavnem roku poslali pošiljko. O točnem dobavnem roku vas bomo ob naročilu tudi obvestili.

Ko pošiljka prispe na vaš naslov, jo prevzamete brez dodatnih doplačil (poštnine).

Dostava in stroški poštnine

Pošiljko boste prejeli v 3-14 delovnih dneh od dneva plačila oz. od naročila, v primeru plačila po povzetju. Če je izdelek na zalogi, bo dostava opravljena v največ 3 delovnih dneh. Če izdelka ni na zalogi, je rok dobave do 14 dni. V primeru daljših dobavnih rokov vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti in vam ponudili možnost spremembe naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Dostavo blaga opravi za nas dostavno podjetje (Pošta Slovenije). Stroške poštnine plačamo mi in je za vas brezplačna.

Odstop od pogodbe 

Kupec ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, v primeru nakupa na daljavo, pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni od prejema blaga in sicer brez navajanja razlogov za odstop. Nedvoumno izjavo o odstopu je potrebno poslati na e-naslov #EM#696f646c447f6a667c6878656d207d7b75637e763a667f#EM# 
Kupec mora prejeto blago vrniti nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od podanega sporočila, da odstopa od pogodbe. Ob vračilu pošiljke mora kupec priložiti originalen račun in navesti tudi svoj transakcijski račun. Kupec je v primeru odstopa od pogodbe dolžan nositi stroške pošiljanja, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik po zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPOT) nima pravice do odstopa od pogodbe, če je bil izdelek narejen po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Pravica do odstopa od pogodbe vam tako ne pripada za izdelke izdelane po vaši želji, ki se razlikujejo od obstoječih vzorcev in za izdelke, ki so bili predelani, gravirani, pomanjšani, povečani ali drugače prilagojeni.

Vrnitev blaga in povrnitev plačil 

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. V nasprotnem potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga v skladu z 8. odstavkom 43/d čl. ZVPot, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik mora blago vrniti nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, kot ga je prejel, razen če je bilo blago uničeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Blago mora biti zapakirano v originalno embalažo. Blago lahko vrnete v katerikoli od naših poslovalnic (podatki na dnu strani) ali po pošti na naslov: Markster d.o.o. Krakovski nasip 18, 1000 Ljubljana. 
Pri pošiljanju po pošti ne uporabite običajne kuverte, saj se lahko blago poškoduje. Prav tako pošljite izdelek priporočeno.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva. Vračilo prejetih plačil se bo izvedlo po prevzemu vrnjenega blaga, oziroma, ko bo kupec predložil dokazilo, da je blago poslal nazaj.

Stvarna napaka

Pravice iz naslova stvarne napake v skladu z 37. – 37.č členom Zakona o varstvu potrošnikov lahko kupec uveljavlja samo pri ponudniku. Priložiti mora račun, nas obvestiti o napaki in jo natančno opisati. Kupec mora ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Reklamacije

Vse pritožbe in reklamacije bomo skrbno obravnavali in rešili. Pritožbe in reklamacije sprejemamo na elektronski naslov #EM#696f646c447f6a667c6878656d207d7b75637e763a667f#EM#. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik.

Politika zasebnosti

Spletna trgovina www.zlatarna-sterle.si se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke bomo uporabljali izključno za opravljanje storitev, ki jih ponujamo, informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije. Spoštujemo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Podatkov uporabnikov ne bomo uporabili za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal.

Ponudnik si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Izključitev odgovornosti

Za morebitne posledice, ki jih lahko povzroči nedelovanje spletnih strani elektronskega trgovanja, vključno s kakršnokoli materialno ali nematerialno poslovno škodo upravljalec ne odgovarja. Upravljalec ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne računalniške viruse, ki bi se obiskovalcem prenesli s te strani. Svetujemo, da se uporabniki pred nevarnostjo okužbe ustrezno zavarujejo pred prenosom informacij s te spletne strani.

Nesoglasja in spori

Vsa nesoglasja in morebitne spore bosta kupec in ponudnik reševala po mirni poti. Prodajalec in kupec se zavezujeta, da bosta storila vse kar je v njuni moči, da spor rešita sporazumno. 
Garancija zagotovljena
Vrhunska kakovost
Brezplačna dostava
Darilna embalaža
Vračilo brez obveznosti
Brezplačne prilagoditve in popravila

Zlatarna Sterle - naše poslovalnice

Citypark (Šmartinska 152 g)

1000 Ljubljana
Tel: 01 / 541-20-90
#EM#696f646c447f6a667c6878656d207d7b75637e763a667f#EM#

Delovni čas:

PON - PET 9.00 - 21.00
SOB: 8.00 - 21.00
NED, prazniki: 9.00 - 15.00

Center Interspar Vič (Jamova 105)

1000 Ljubljana
Tel: 01 / 423-16-57
#EM#696f646c447f6a667c6878656d207d7b75637e763a667f#EM#

Delovni čas:

PON - PET 9.00 - 21.00
SOB: 8.00 - 21.00
NED, prazniki: 9.00 - 15.00

Cesta 4. maja 50

1380 Cerknica
Tel: 01 / 709-35-64
#EM#696f646c447f6a667c6878656d207d7b75637e763a667f#EM#

Delovni čas:

PON - PET 9.00 - 16.00
SOB: 9.00 - 12.00
NED, prazniki: zaprto

Prijava na e-novice:

Povežite se na:

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke za različne namene. Osnovni piškotki so nujni za delovanje spletnih storitev. S piškotki analitike in trženja vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih in njihovih nastavitvah si preberite na strani Piškotki.